Docenten

Het team van Stichting INIO bestaat uit een goede mix van jonge en ervaren leraren die enthousiast, goed opgeleid en vakbekwaam zijn.

Bart Bijl

Bart Bijl (1955) is de oprichter en directeur van Stichting INIO. Bart is sinds 1975 werkzaam in het onderwijs. Hij begon als docent aan een basisschool (toen nog ‘lagere school’) in Rotterdam. Naast zijn baan volgde hij een studie Nederlands aan Rijksuniversiteit Leiden. Hij behaalde zijn doctoraal examen door als eerste student Nederlands af te studeren op jeugdliteratuur. Zijn belangstelling voor jeugdliteratuur heeft als zichtbaar gevolg dat alle leerlingen van Stichting INIO jaarlijks een pakket jeugdliteratuur toegestuurd krijgen. Hij is co-auteur van het boek Jeugdliteratuur & didactiek, dat in 2019 uitkwam bij uitgeverij Coutinho.

Bart heeft een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Hij heeft een tiental jaren als leraar in het buitenland gewerkt, met zijn gezin, en weet dus heel goed welke mogelijkheden én beperkingen het leven in het buitenland met zich meebrengt en hoe het voor kinderen is om hun Nederlands te onderhouden en te verbeteren.

Vanaf 2008 werkte hij aan de Lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam. Dit viel uitstekend te combineren met zijn werk voor Stichting INIO. Sinds december 2021 is hij daar gepensioneerd, maar hij blijft zich de komende jaren voor de volle 100% inzetten voor de leerlingen van Stichting INIO.

Marissa de Veld-Durna

Marissa de Veld-Durna (1988) is in 2016 afgestudeerd aan de Lerarenopleiding Nederlands van de Hogeschool Rotterdam. Na enkele jaren onderwijservaring in Nederland is zij in Turkije gaan wonen, samen met haar man en dochtertje. Daar is zij directeur van de Nederlandse School in Istanboel. Sinds 2020 werkt zij voor Stichting INIO. Zij geeft les in de hogere jaren van het basisonderwijs en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Haar hobby’s zijn lezen en koken en daarnaast probeert zij Turks te leren, want haar dochter die tweetalig wordt opgevoed, spreekt het inmiddels beter dan zijzelf.

Loulou Drinkwaard

Nina Bouwmeester (1989) studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de universiteit van Leiden en haalde daarna haar eerstegraads bevoegdheid. Ze beschikt inmiddels over heel wat leservaring, zowel in Nederland als in het internationaal onderwijs. Na haar studie werkte ze vijf jaar op een tweetalige middelbare school in Rotterdam. Van 2018 tot 2020 woonde ze in Madrid, waar ze Nederlands onderwees aan kinderen en volwassenen. Nu woont ze weer in Rotterdam en werkt ze op de Europese School in Den Haag als docente Nederlands en NT2. In haar vrije tijd studeert ze Spaans en leest ze graag moderne literatuur.

Nina begeleidt leerlingen in het IB-programma.

Jacqueline Meeusen

Jacqueline Meeusen (1965) heeft haar opleiding gevolgd op de pabo Inholland (toen nog Ichthus). Zij was ‘zij-instromer’, wat betekent dat zij al een carrière had voordat zij besloot om toch in het onderwijs te willen werken. Nadat ze enkele jaren had gewerkt voor multinationals in Nederland vond ze haar roeping in het basisonderwijs. Inmiddels kan ze bogen op bijna twintig jaar leservaring. Zij woont in Rijen en werkt in het aangrenzende Gilze. Voor Stichting INIO begeleidt zij leerlingen in het basisonderwijs.

Irma Hop

Irma Hop (1975) heeft vanaf december 2017 tot juni 2021 met man en drie kinderen in Alabama, USA gewoond en woont nu weer in Nederland. Zij is een zeer ervaren leerkracht die al vele jaren werkzaam is in het onderwijs. Na de pabo in Den Bosch studeerde zij onderwijskunde aan de Radboud Universiteit. De laatste jaren voor haar verhuizing naar de USA heeft Irma zich met veel plezier gericht op het individueel begeleiden van leerlingen. Via Stichting INIO heeft zij vanaf 2018 die lijn moeiteloos voortgezet.

Pieter van der Vorm

Pieter van der Vorm (1969) woont met zijn vrouw en zoon (2013) in Wenen. Hij heeft Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Pieter geeft IB Nederlands aan leerlingen van de Vienna International School. Daarnaast begeleidt hij leerlingen online voor Dutch A (self-taught). Sinds 2019 werkt hij voor Stichting INIO. Pieter is een enthousiaste docent, die IB-leerlingen van al meer dan dertig internationale scholen onder zijn hoede heeft gehad. Naast het begeleiden van leerlingen adviseert hij docenten via het IB-Kenniscentrum VORM Tutoring, dat hij heeft opgericht. Pieter is een fervent lezer. Hij is eigenlijk dol op álle verhalen – of het nu gaat om (jeugd)theater of een mooie film in de bioscoop.

Isa Smit

In juni 2021 heeft Isa Smit (2000) haar diploma gehaald als volledig bevoegd leraar basisonderwijs. Isa heeft haar LIO-stage op een basisschool in haar woonplaats Rijen zo succesvol afgesloten, dat zij daar direct een contract voor volgend jaar aangeboden heeft gekregen. Voor Stichting INIO houdt zij toch nog een dag in de week vrij om leerlingen te begeleiden en verder te werken aan de ontwikkeling van de lespakketten.